Сарафов замина за Хага. Това става ясно от сайта на прокуратура.В Хага

...
Сарафов замина за Хага. Това става ясно от сайта на прокуратура.В Хага
Коментари Харесай

Сарафов замина за Хага

Сарафов отпътува за Хага. Това излиза наяве от сайта на прокуратура.

В Хага и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов ще взе участие в 17-ата среща на Консултативния конгрес на основните прокурори и ръководителите на прокуратури от Европейски Съюз. Във форума вземат участие още представители на Еврoджъст, Европейската прокуратура и Европейската комисия.

Акцент в програмата на срещата са законодателните начинания на Европейския съюз, свързани с съветската експанзия в Украйна. Сред тях и ролята на Евроджъст в тази област. Очаква се да бъде показана настояща информация за настоящите следствия за военни закононарушения, осъществени в Украйна.

В рамките на форума ще бъдат разисквани и провокациите пред правоприлагащите органи, свързани със отбраната на околната среда и зеления преход.

Преди това приказва с Европол
Сарафов на среща с шефове на Европол. Тя се е състояла в София.

От прокуратурата оповестиха, че и.ф. основен прокурор на Република България Борислав Сарафов проведе работна среща с Яри Лиуку. Той е началник на „ Европейски център за противопоставяне на тежката и проведена престъпност “ в Европол.

В диалозите е очаквал и Георгиос Раскос, началник на звеното за противопоставяне на проведената престъпност в организацията.

В диалога участваха още основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев и шефът на дирекция „ Международно оперативно съдействие “ в Министерство на вътрешните работи Дамян Лечев.

От прокуратурата е участвал и Ангел Кънев, прокурор при Софийска градска прокуратура.

Акцент в диалога бе положителното оперативно взаимоотношение сред българските правоохранителни органи и Европол. То е в подтекста на 20-ата годишнина от съдействието на националните власти Европол.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР